Signs…

Signs…

Μερικές φορές δεν ξέρουμε τι θέλουμε ή θέλουμε πολλά. Άλλες φορές πάλι ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε όμως δεν ξέρουμε πως ακριβώς να φτάσουμε εκεί. Αποφασίζεις κάτι και την επόμενη στιγμή αποφασίζεις κάτι άλλο κι ας είσαι αποφασιστικός χαρακτήρας. Μπορεί να μην είσαι ακόμα έτοιμος, ενώ παράλληλα σκέφτεσαι μήπως αυτό που θες είναι λάθος ή χάσιμο χρόνου, μήπως το μετανιώσεις αλλά στην τελική καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες. Υπάρχουν εμπόδια…υπάρχουν όμως και τα λεγόμενα “σημάδια”. Δεν πιστεύουν όλοι στα σημάδια αλλά αν ο δρόμος σου ή οι συγκυρίες σε οδηγούν σ’αυτά τι κάνεις σ’αυτή τη περίπτωση; Τα αγνοείς ή τα ερμηνεύεις;

Ο Osho, o διεθνώς διακεκριμένος ινδός μυστικιστής φιλόσοφος και πνευματικός διδάσκαλος ( http://osholand.blogspot.com/2011/07/blog-post.html ) στο βίβλιο του “Η κρυμμένη αρμονία” υποστηρίζει τα εξής: “Τα σημάδια υπάρχουν για να τα νιώσεις, άστα λοιπόν απλά να υπάρχουν. Αν μια πόρτα δεν ανοίγει μην μπεις δεν είναι για σένα”.  Είναι κι αυτό ένα σημάδι. Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό και κατα πόσο η ανθρώπινη έμφυτη περιέργεια θα μας επιτρέψει απλά να αφήσουμε αυτά τα σημάδια χωρίς δηλαδή να μπαίνουμε στην συνεχή διαδικασία να τα ερμηνεύουμε; Ο άνθρωπος θέλει από φύσει να έχει κάποια πράγματα υπό τον έλεγχο του. Σκεφτείτε το λιγάκι…Ποιος δεν θέλει να ελέγχει γύρω του όσα μπορεί να ελέγχει;

Με άλλα λόγια, τα σημάδια υπάρχουν, εμφανίζονται για να μας καθοδηγούν αλλά δεν πρέπει να αγχωνόμαστε, να τα υπεραναλύουμε και να προσπαθούμε να τα ερμηνεύουμε και με βάση αυτά να πέρνουμε αποφάσεις συμφωνα πάντα με τις απόψεις του μεγάλου γκουρού, Osho. Υπάρχουν ενσωματώνονται μέσα μας και μετά εμείς παίρνουμε την κατάλληλη για εμάς απόφαση.  Τα σημάδια μπορεί να μας φανερώνουν ένα μονοπάτι αν το ακολουθήσουμε είναι καθαρά δική μας απόφαση. Αν επιλέξουμε να το επιχειρήσουμε μπορεί και να μας οδηγήσει σ’αυτό που πραγματικά θέλουμε. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην πετύχουμε τον σκοπό μας ακολουθώντας το.  Άλλωστε δεν σημαίνει αν αγνοήσουμε ένα σημάδι δεν θα εμφανιστεί στη θέση του ένα άλλο ή οτι χάσαμε την ευκαιρία μας. Όταν για παράδειγμα οδηγούμε στην εθνική οδό και χάνουμε την επόμενη έξοδο, πάντα υπάρχει η επιλογή να στρίψουμε στην επόμενη δεξιά.

Έτσι είναι και τα σημάδια…έτσι είναι και η ζωή. Αν είσαι καλός σ’αυτό που κάνεις, δουλεύεις σκληρά έχεις όλα τα εφόδια για να πετύχεις τότε να είσαι σίγουρος εκεί που δεν θα το περιμένεις θα εμφανιστεί η ευκαιρία σου. Το δύσκολο με τα σημάδια είναι να τα ξεχωρίζεις από τις απλές συμπτώσεις. Για παράδειγμα, ψάχνεις δουλειά και στις αγγελίες εμφανίζεται μια μοναδική ευκαιρία που αφορά δουλειά στο εξωτερικό. Αυτό είναι σημάδι ή σύμπτωση. Δεν μπορείς να ξέρεις μέχρι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και πάλι είναι δύσκολο να το εντοπίσεις με σιγουριά. Πρέπει άραγε να μπεις στη διαδικασία να αρχίζεις να αναλύεις τα πάντα γύρω σου ή όπως λέει ο σοφός Osho πρέπει να αφήσεις τα σημάδια χωρίς εξήγηση απλά να τα αφήσεις να περάσουν μέσα σου; Παντού υπάρχουν ευκαιρίες ακόμα κι αν δεν τις εντοπίζεις αμέσως. Είναι κάποιοι που “αρπάζουν¨ οποιαδήποτε ευκαιρία εμφανιστεί στο δρόμο τους και αποδεικνύεται αργότερα οτι δεν ήταν τελικά αυτό που αναζητούσαν. Κάποιοι άλλοι πάλι είναι πιο επιλεκτικοί ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά και διατυπώνουν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη.

Ποια μέθοδος είναι η σωστή; Καμία γιατί δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Υπάρχει μόνο αυτό που για σένα είναι σωστό. Υπάρχει αυτό που εσένα ικανοποιεί το οποίο μπορεί να είναι λάθος για τον διπλανό σου ή να μην τον ευχαριστεί. Σημασία έχει να κάνεις αυτό που θες εσυ! Εμπόδια πάντα θα υπάρχουν…οι δρόμοι δεν είναι στρωμένοι με ροδοπέταλα… Αλλά εσύ όταν ξέρεις τι ακριβώς θες θα πρέπει να ξέρεις και τον τρόπο για να το πετύχεις. Όταν θα είσαι 100% σίγουρος τότε θα έχεις βρει και τον τρόπο.

Μέχρι τότε λοιπόν σύμφωνα με τον Osho, ασέ τα σημάδια να σε καθοδηγούν άστα να περάσουν μέσα σου μέχρι να γίνουν ένα με σένα μην τα ερμηνεύεις γιατί θα χάσεις!! Σκέψου τι είναι αυτό που θες περισσότερο και κατέκτησέ το!!

KS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *